Aktuality

Moje cesta k výživě

Odmala jsem sportovala, ale opravdu vážně jsem o výživě začala přemýšlet v 16 letech, když onemocněla moje maminka.

Začala jsem více chápat, že není jedno, co sníme, jen proto, že nám to chutná nebo potřebujeme zahnat hlad. Začala jsem hodně číst o výživě, naučila jsem se vařit. Chodila jsem po obchodech, hledala zajímavé suroviny a pak doma zkoušela, co se z nich dá připravit. Po gymnáziu byl obor Výživa člověka na lékařské fakultě v Brně jasná volba.

Po studiu jsem se, jako čerstvý absolvent, viděla spíše někde v nemocnici nebo nutriční poradně, kde budu moci převést své znalosti do praxe a načerpat zkušenosti. Náhodou jsem ale u kamarádky narazila na krabičkovou dietu. Byla jsem zděšená. Buchta z mraženého polotovaru, mléčný dezert plný cukru a rybí prsty – fuj. Řekla jsem si, že tohle bych zvládla mnohem lépe, a tak jsem před deseti lety uvařila a nachystala první krabičky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *