• Recepty

    Velikonoční menu pro celou rodinu

    Na velikonoční menu se tradičně podávalo jehněčí maso, beránek představoval příchod jara a symbolizoval poslední večeři. Ve staročeské kuchyni najdeme nepřeberně receptů, kterých se ale dnešní kuchařky trochu obávají. Ukážu vám, že vy nemusíte. Další opomíjenou surovinou je šalvěj. Od…

  • Recepty

    Pasta a basta

     Těstoviny a zdravá výživa? Že to nejde dohromady? A to řekl kdo? Těstoviny jsou skvělým doplňkem pestrého jídelníčku, ovšem má to své ALE. Pojmem těstoviny rozhodně nemyslím ty levné směsi vody a mouky za desetikorunu, které se okamžitě rozvaří. Také…

  • Recepty

    Sladká pikniková sezóna může začít

    Jakmile vykouknou první sněženky, začnu se těšit na jaro. Když vykvetou narcisy a tulipány, jsem již ve fázi zkoušení nových receptů. A pod kvetoucí třešní zahajuji piknikovou sezónu. Momentálně kombinuji zdánlivě nesourodé suroviny do výsledné harmonie. Objevila jsem sušené zelí.…

  • Recepty

    Polévkování na Seznamu

    Polévky jsou naprostým základem prakticky každé kuchyně. Takový mamutí vývar byl oblíbenou pochoutkou v nejedné pravěké domácnosti, stejně tak zeleninové polévky ve starověkém Římě. Různé školní jídelny se nás sice v určitém období snažily přesvědčit, že polévkou se dá nazvat…

  • Recepty

    Dokonalá snídaně šampionů

    Víte proč se párku v housce říká hot dog? Prý za to mohou němečtí přistěhovalci v New Yorku, kteří tam nabízeli své párky, kterým, podle podlouhlého tvaru, říkali jezevčičí. Sami uznáte, že je to naprosto nevyslovitelný název. Nemůžeme se tedy…